winkelen

[vc_row el_position=”first last”] [vc_column] [vc_tabs interval=”0″ el_position=”first last”] [vc_tab title=”Winkelcentrum de Huesmolen” tab_id=”1366832289-1-3″] [vc_column_text el_position=”first last”]

Het winkelcentrum De Huesmolen ligt in het hart van de wijk Risdam-Zuid. De Huesmolen heeft een ruim aanbod aan dagelijkse en niet-dagelijkse winkels en winkelgerelateerde voorzieningen.

Naast de twee supermarkten (Deen en Lidl) en een Postagentschap is een volledig assortiment winkels in het centrum aanwezig. Op de parkeerplaats bij Deen is op de woensdagen een warenmarkt met zo’n 25 kramen.

Iedere vrijdag organiseren de winkeliers een koopavond. Bij het winkelcentrum gelegen zijn een bibliotheek, het wijkcentrum, bowling, kinderopvang en diverse onderwijsvoorzieningen.

Op de website van het winkelcentrum is diverse informatie te vinden over het aanbod en evenementen.
http://www.huesmolen.nl

[/vc_column_text] [/vc_tab] [vc_tab title=”Hof van Hoorn” tab_id=”1366832289-2-0″] [vc_column_text el_position=”first last”]

Het voordeel van groot winkelen

Voor winkels groter dan 1000 m2 en in branches die te vatten zijn onder ‘in en om het huis’ is Hof van Hoorn ontwikkeld. Op dit terrein vindt u “doe-het-zelf” zaken, meubelzaken en winkels die zich richten op woninginrichting. Ook elektronicawinkels en een sportzaak zijn op dit terrein gevestigd.

Met andere woorden; Alles voor wonen, klussen en lekker leven.

Binnen West-Friesland is dit de enige plek waar ‘perifere detailhandel’ zich mag vestigen.

[/vc_column_text] [/vc_tab] [vc_tab title=”Bedrijventerrein de Oude Veiling” tab_id=”1366832295228-3-4″] [vc_column_text el_position=”first last”]

Het bedrijventerrein De Oude Veiling ligt bijna in het midden van de gemeente en valt binnen de grenzen van Risdam-Zuid. Er zijn zo’n 129 bedrijven gevestigd.

Vroeger was op dit terrein de groente- en fruitveiling van West-Friesland gevestigd. Het terrein is, nadat de veiling door brand volledig in de as was gelegd, in 1975 geschikt gemaakt voor de functie van bedrijventerrein. Op het terrein zijn veel kleinschalige ambachtelijke bedrijven gevestigd.

Er staan meerdere bedrijfsverzamelgebouwen waar startende ondernemers zich vestigen die vervolgens uitwaaien naar een andere locatie in de directe omgeving. De gemeente Hoorn is voornemens om het totale bedrijventerrein te revitaliseren. Deze revitalisering gaat in overleg met het gevestigde bedrijfsleven waaronder de Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC), tel. 0229-210706 of per email info@hochoorn.nl.

Op De Oude Veiling is uitsluitend plaats voor kleine ambachtelijke bedrijven, t.w. autoherstel bedrijven, rijwielenhandel, drukkerijen, etc..

Ook is er een bouwmarkt, een autowasstraat, een dansaccademie en sportschool gevestigd. Onlangs is een nieuwe brandweerkazerne in gebruik genomen.

[/vc_column_text] [/vc_tab] [/vc_tabs] [/vc_column] [/vc_row]