Tuinplan Risdamhuis-oproep-

Stichting Stadslandbouw doet een oproep aan de bewoners van de wijk Risdam voor ondersteuning van het plan voor de aanleg van een belevingstuin bij het Risdamhuis aan de Scheerder 1A.

Het Risdamhuis is een kleinschalige zorgvoorziening van de stichting Dagelijks Leven, voor mensen met een geheugenstoornis en dementie. De stichting wil voor het Risdamhuis contacten met de buurt en overige wijkbewoners bevorderen. Een gezamenlijke opzet van een belevingstuin zou daar goed bij passen. Stichting Stadslandbouw heeft met instemming van het Risdamhuis het initiatief genomen. Op de wijkbijeenkomst van Risdam-Zuid/Nieuwe Steen van 11 februari werden de eerste plannen uiteen gezet: gedacht wordt aan het realiseren van een bewegingstuin, een “eetbare tuin” ook ten behoeve van de eigen keuken, een groepsterras, het stimuleren van prikkelingen door herkenbare geuren, planten en bloemen en een wandeltuin. Stichting Stadslandbouw en Stichting Netwerk hebben samen een subsidie aanvraag ingediend bij het Oranjefonds.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Stadslandbouw Hoorn, Chris de Meij of Hans Stekelenburg via www.stadslandbouwhoorn.nl of te mailen naar: stadslandbouwhoorn@gmail.com
Overgenomen uit Westfries Weekblad dd.2-3-2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *