Start koffie- en ontmoetingsochtenden in de Huesmolen

Op dinsdag 1 maart van 10.00 – 12.00 uur start in wijkcentrum de Huesmolen een koffie- en ontmoetingsochtend. De koffieochtend is een initiatief van buurtbewoonster Gerda Meertens. Dit staat los van de eerder vermeldde acties van 1.Hoorn!

Aanleiding voor dit initiatief is de thema-avond over Eenzaamheid die het wijkoverleg vorig jaar heeft georganiseerd waarin duidelijk werd dat veel mensen een klein netwerk hebben en zich matig of ernstig eenzaam voelen. Ook werd duidelijk dat niet iedereen goed weet wat te doen of waar ze terecht kunnen andere mensen te ontmoeten. Er zijn verschillende redenen waarom mensen zich eenzaam voelen. Het is iets wat iedereen kan overkomen. Door bijvoorbeeld een scheiding, of dat één van de partners is weg gevallen d.m.v. overlijden, of door verlies van een baan, langdurig mantelzorg etc.

Gerda Meertens hoopt met dit initiatief dat deze doelgroep weer een sociaal netwerk kan opbouwen door met elkaar in contact te komen. De bedoeling is dat het gezellige ochtenden worden, waarbij buurtbewoners met elkaar in gesprek kunnen gaan over van alles en nog wat. Als daar behoefte aan is, kunnen er ook (creatieve) activiteiten georganiseerd worden. Gerda heeft genoeg ideeën in ieder geval!

De koffieochtenden vinden plaats in wijkcentrum de Huesmolen, Huesmolen 60.

Met ingang van 1 maart bent u wekelijks op dinsdag van harte welkom tussen 10.00 en 12.00 uur.

Lijkt het u leuk andere buurtbewoners te ontmoeten die zich ook alleen voelen, kom dan een keer gezellig langs! De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *