Provinciale Weg/Zwaagmergouw gevaarlijkste kruispunt in Hoorn

Provinciale Weg/Zwaagmergouw gevaarlijkste kruispunt in Hoorn

HOORN – Het kruispunt Provinciale Weg/Zwaagmergouw is het gevaarlijkste kruispunt in Hoorn. Hier gebeurden tussen 2009 en 2011 in totaal zeven ongelukken, met tien slachtoffers waarvan één dodelijk slachtoffer. Dat blijkt uit onderzoek van het RTL Nieuws, op basis van data van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Er werden bij de ongelukken op het kruispunt twee gewonden naar het ziekenhuis gebracht en één naar de eerste hulp.
Bijna de helft van de ongelukken waarbij slachtoffers vallen (46%), gebeurt op een kruispunt. De redactie van het RTL Nieuws bekeek 30.000 ongevallen waarbij tenminste één betrokkene naar het  ziekenhuis moest en bracht de 359 gevaarlijkste kruisingen van ons land  in kaart.

Cijfers zijn onvolledig
De cijfers zijn echter onvolledig. Omdat agenten steeds minder  vaak ongelukken in een landelijke database verwerken, kan het ministerie de ongelukken steeds slechter registreren.

Meten is weten Bert van Wee, hoogleraar transportbeleid aan de TU Delft, is niet blij met die ontwikkeling: “Meten is weten. Ik heb het gevoel dat het weinig extra moeite kost om die ongelukken te registreren. Dat weegt echt niet op tegen de winst die we zouden kunnen boeken voor de verkeersveiligheid als we al die data netjes bij zouden houden.”

Meeste ongevallen op kruispunt in Den Haag Op het kruispunt van de Neherkade en de Rijswijkseweg in Den  Haag gebeurden de meeste ongevallen. Tussen 2009 en 2011 werden daar  negen ongelukken geregistreerd, al ligt het werkelijke aantal  waarschijnlijk nog hoger. Vorige week vonden er nog twee ongelukken  plaats.

(Bron: ANP / RTL Nieuws / dichtbij.nl)

Updated: 9 april 2013 — 08:13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *