Oproep aan vrijwilligers

Het is Stadslandbouw Hoorn gelukt om van het Oranjefonds een bijdrage te ontvangen om bij het Risdamhuis van Dagelijks Leven een belevingstuin te gaan realiseren. Daarom nodig ik u van harte uit om op vrijdag 27 mei nader kennis met elkaar te maken. Een aantal heeft al aangeven zelf ook mee te willen helpen en anderen hebben weer aangeven hun kennis te willen delen op het gebied van planten en bloemen. We beginnen om 15:00 uur en de inloop is vanaf 14:45 u.
Locatie is:
Het Risdamhuis, Scheerder 1, 1625 VA Hoorn

De ideale belevingstuin specifiek gericht op mensen met dementie bij het Risdamhuis door Stichting Stadslandbouw. Natuur ervaren, planten aanraken, bloemen ruiken en herkennen van vroeger. Maar ook veilige paden, rubberen tegels en dingen om te doen zijn elementen die toegepast kunnen worden het Risdamhuis. Dementie is niet geneesbaar. Zowel de patiënt als zijn omgeving leidt eronder. Een tuin kan het ervaren van de ziekte helpen verlichten, zowel voor de patiënt zelf als voor zijn of haar familie. Als de tuin genoeg herkenning biedt, door bijvoorbeeld planten van vroeger te planten, of groenten en kruiden, dan worden patiënten daar rustiger van en ze vertellen erover. Ook dieren op de tuin en speeltoestellen maken het voor zowel de bewoners alsmede ook de familie en bezoekers nog aangenamer. Zo kan een speciaal op dementerenden en hun symptomen ingerichte tuin op allerlei manieren therapeutisch werken.
Inrichting:
Vrijwel alle mensen met dementie geven aan graag buiten te komen om te wandelen. Hier moet dan wel de mogelijkheid voor worden geboden. Een wandeling kan worden gerealiseerd op verschillende manieren.
Het is echter van belang dat mensen tijdens hun wandeling zichzelf een doel voor ogen kunnen stellen, anders blijven ze ronddwalen.
Voor meer informatie:
Stichting Stadslandbouw Hoorn
Bertus Aafjeshof 179
1628 VV Hoorn
Tel: 06 30015467

Updated: 17 mei 2016 — 13:58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *