Bedrijventerrein De Oude Veiling

Het bedrijventerrein De Oude Veiling ligt bijna in het midden van de gemeente en valt binnen de grenzen van Risdam-Zuid. Er zijn zo’n 129 bedrijven gevestigd.

Vroeger was op dit terrein de groente- en fruitveiling van West-Friesland gevestigd. Het terrein is, nadat de veiling door brand volledig in de as was gelegd, in 1975 geschikt gemaakt voor de functie van bedrijventerrein. Op het terrein zijn veel kleinschalige ambachtelijke bedrijven gevestigd. Er staan meerdere bedrijfsverzamelgebouwen waar startende ondernemers zich vestigen die vervolgens uitwaaien naar een andere locatie in de directe omgeving. De gemeente Hoorn is voornemens om het totale bedrijventerrein te revitaliseren. Deze revitalisering gaat in overleg met het gevestigde bedrijfsleven waaronder de Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC), tel. 0229-210706 of per email info@hochoorn.nl.

Op De Oude Veiling is uitsluitend plaats voor kleine ambachtelijke bedrijven, t.w. autoherstel bedrijven, rijwielenhandel, drukkerijen, etc..

Ook is er een bouwmarkt, een autowasstraat, een dansaccademie en sportschool gevestigd. Onlangs is een nieuwe brandweerkazerne in gebruik genomen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *