Hoorn herdenkt Tweede Wereldoorlog

Rond 4 mei zijn er diverse activiteiten in Hoorn om stil te staan bij de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers daarvan.

In Zwaag, Blokker en Hoorn zijn op 4 mei officiële herdenkingsmomenten.

Hoorn Locatie: De stille tocht start aan de Westerdijk bij Schouwburg Het Park  Tijdstip: 19.25 uur Na afloop van de herdenking zal Wouter Hakhoff samen met Tim Knol met een ensemble een concert geven in de Oosterkerk.

Zwaag Locatie: Dorpskerk van Zwaag aan de Kerkelaan  Tijdstip: 19.10 uur Na afloop van de dienst is een stille tocht naar de herdenkingssteen aan het voormalige gemeentehuis aan de Dorpsstraat.

Blokker Locatie: R.K. Kerk aan de Plantage in Blokker Tijdstip: 19.00 uur Tijdens de herdenkingsbijeenkomst wordt een video over onderduiken in West-Friesland en specifiek in Blokker getoond.

Overige activiteiten Het Comité 40-45 Hoorn organiseert de fototentoonstelling ‘Bezet en Bevrijd’. Dit is een indrukwekkende expositie van historisch Hoorns fotomateriaal uit de Tweede Wereldoorlog. Deze is van 18 april tot en met 5 mei in de Noorderkerk. Op 23 april is de theatervoorstelling ‘Kom vanavond met verhalen’ in de Noorderkerk en op 24 april brengt het Oneg Ensemble in het voormalig waterschapshuis op Grote Oost 6 kamermuziek met als thema de Tweede Wereldoorlog. Hieke Stapel houdt er een lezing. Voor meer informatie: http://www.comite4045.nl.

Updated: 24 april 2013 — 12:41