Heeft u een tip tegen eenzaamheid?

Een koude gure dag in februari in de Huesmolen, een bakfiets met vlaggetjes, naast de man met de gitaar voor de supermarkt. De mensen van 1.Hoorn zijn op pad met de vraag “Heeft u een tip tegen eenzaamheid?”. Dat heeft u. Van jong tot oud denkt mee en deelt ideeën. Een gemene deler is het advies aan de eenzame mens om in het leven te blijven staan. Zoek de plekken op, wordt gezegd, om samen te kunnen zijn, bijvoorbeeld in het Wijkcentrum of sport- of activiteiten-verenigingen of door vrijwilliger te worden. Ook het samen doen van dagelijkse activiteiten als boodschappen doen, samen eten, koffie drinken wordt genoemd. En wandelen al dan niet met een hond. Met een hond hoort u bij de hondenbezitters en hondenbezitters spreken elkaar aan. Stelt u open voor uw omgeving, weest vriendelijk en toont initiatief. Vindt u het lastig om contact te leggen of een eerste stap te zetten? Heeft u een steuntje in de rug nodig? 1.Hoorn kan met u kijken hoe u hier sterker in kan worden.
U stak gelukkig ook de hand in eigen boezem en vroeg zich af wat u kunt doen om de eenzame mens meer te betrekken in het leven. U kunt ook meer alert zijn voor de behoeften van anderen. Door hen te begroeten en aan te spreken, door hen uit te nodigen voor een kop koffie of een maaltijd of wat vaker te bellen. En wellicht door samen te wandelen en uw ervaringen te delen bij de volgende actie van 1.Hoorn in de wijk. U kunt 1.Hoorn telefonisch bereiken: 0229 252 20. Of kom eens langs tijdens een van de inloopspreekuren van 1.Hoorn. U kunt zo binnen lopen. Een afspraak maken is niet nodig.

Het Stadhuis: maandag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur Bezoekadres: Nieuwe Steen 1, 1625 HV in Hoorn
Wijkcentrum Grote Waal: dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur Bezoekadres: Grote Beer 3, 1622 ES in Hoorn
Gezondheidscentrum Kersenboogerd: woensdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur (melden bij receptie)  Bezoekadres: Betje Wolffplein 170, 1628 NV in Hoorn

Updated: 23 april 2016 — 11:01

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *