Festival Groen in de wijk: We doen het zelf wel

Op donderdag 23 maart organiseert Stichting Stadslandbouw Hoorn samen met het Vrijwilligerspunt en Stichting Netwerk een bijeenkomst met als thema “we doen het zelf wel”. Ook de gemeente zal op deze avond aanwezig zijn om eventuele vragen van bezoekers te kunnen beantwoorden.

Tijd: Inloop vanaf 19:45 en start van 20:00 tot 22:00 uur
Waar: Nieuwe Steen nr. 1, 1625 HV Hoorn
(Is het Gemeentehuis te Hoorn, locatie raadzaal)

De bedoeling is dat we jaarlijks een dergelijke bijeenkomst (festival) gaan organiseren. In de foyer van de raadszaal zullen verschillende “groen projecten” van stichting stadslandbouw zich presenteren in de hoop nieuwe vrijwilligers te kunnen enthousiasmeren.

Er zijn verschillende projecten waar mensen aan mee kunnen doen:

Moestuin IJsselweg/Westerblokker
Kruidenreus (scholenproject)
Kruidentuin IJsselweg/Westerblokker
Realisatie Bijenlint Hoorn (nieuw project)
Belevingstuin (Risdamhuis)
Tuin Lindendael

Daarnaast zijn wij erg benieuwd welke mogelijkheden er vanuit de samenleving nog meer zijn. Het gaat in ieder geval een hele inspirerende avond worden.

Geen ervaring met tuinieren?

Dat is geen enkel probleem. In april start een workshop (gratis) waarbij iedereen kan leren tuinieren (locatie Wijkcentrum Kersenboogerd). Ook mensen die meer willen weten over bijen worden op hun wenken bediend.

Stichting Stadslandbouw Hoorn is opzoek naar actieve doeners en denkers die willen helpen bij lopende groenprojecten, maar ook bij nieuw op te zetten projecten in de wijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *