Drie inloopmarkten over veranderingen Wmo

Er verandert voor inwoners veel in de zorg. Daarom houdt de gemeente drie inloopmarkten voor inwoners met vragen over de Wmo.

De medewerkers van 1.Hoorn zitten op 22 februari (Kersenboogerd), 23 februari (Risdam) en 24 februari (Grote Waal) van 9.00 tot 12.00 uur klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Tijdens de inloopmarkten kunt u onder andere informatie krijgen over de eigen bijdrage van het persoonsgebonden budget (pgb) en de versobering van huishoudelijke hulp.

Tegenwoordig kijkt men eerst naar wat u zelf kunt doen, vervolgens of familie of buren kunnen helpen. Gemeente en instanties staan klaar, maar kunnen soms ook terughoudend zijn. De veranderingen zijn nieuw voor iedereen. Het is daarom belangrijk dat gemeente, organisaties en inwoners met elkaar in gesprek blijven over wat wel en niet werkt. Laat het ons weten tijdens één van de inloopmarkten!

Bij regelingen met vergoedingen hoort 1.Hoorn graag waar u tegenaan loopt. U kunt advies krijgen over bijvoorbeeld budgetbeheer. Daarnaast hoort u hoe versobering van huishoudelijke hulp in de praktijk werkt. Ook is er informatie over mantelzorg, aangepast sporten (Sportopbouwwerk), de collectieve zorgverzekering en over waar 1.Hoorn bij kan helpen en wat u zelf kunt doen. We vertellen hoe het werkt en bij wie u moet zijn.

U kunt naar de bijeenkomst komen hoelang en wanneer u wilt. Aanmelden is niet nodig. De informatie is op iedere bijeenkomst gelijk. Op de inloopmarkt van uw eigen wijk komt u wél vaste medewerkers van het eigen gebiedsteam 1.Hoorn tegen.

De bijeenkomsten:

  • 22 februari 9.00 – 12.00 uur: Kersenboogerd – Wijkcentrum Kersenboogerd
  • 23 februari 9.00 – 12.00 uur: Risdam – Wijkcentrum Huesmolen
  • 24 februari 9.00 – 12.00 uur: Grote Waal – Wijkcentrum Grote Beer

Meer informatie kunt u vinden op: www.1punthoorn.nl. U kunt ook mailen naar info@eenpunthoorn.nl of bellen: 0229 – 252200.

 

bron: http://www.hoorn.nl/Int/De-stad-Hoorn/Nieuwsarchief/Nieuwsarchief-2016/februari/Drie-inloopmarkten-over-veranderingen-Wmo.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *