Bijenlint in Hoorn op zaterdag 22 april 2017

Op zaterdag 22 april gaat stadslandbouw Hoorn in samenwerking met de gemeente een start maken met het realiseren van een Bijenlint. Doel is dat we jaarlijks in de gemeente Hoorn steeds meer plekken geschikt maken voor bijen, vlinders en hommels. Door dit in de gehele gemeente te doen is het doel dat er uiteindelijk een  groot Bijenlint gaat ontstaan.  Dit jaar is de officiële start van de realisatie van het bijenlint. We verzamelen zaterdag om 12:00 uur locatie Risdammerhout (tegen over winkelcentrum de Huesmolen). Daarna volgen wij het onderstaande schema: Wilt u helpen bij dit lint, neem dan contact op met Kees Vlaar, 0229-240712. We gaan er een leuke dag van maken. We gaan in ieder geval zoveel mogelijk op 22 april de bloemetjes buiten zetten. En mocht u een geschikte plek weten, laat het ons weten.

  • Risdammerhout (12:00 uur)
  • De Weijde (12:45 uur)
  • Moerbalk (13:30 uur, verzamelen wijkcentrum Kersenboogerd)
  • Muntpark (14:15 uur)
  • IJsvogel (15:00 uur)
  • Willen Wiesepark (15:45 uur)

Zaaien doet zoemen. Door een grote diversiteit van geschikte inheemse soorten kunnen de bijen – en ook andere bestuivers en insecten zoals vlinders – het hele jaar door voldoende stuifmeel en nectar verzamelen waardoor de levenskansen toenemen. Dat is niet alleen goed voor deze dieren maar ook leuk om zelf van te genieten! Veel andere dieren zoals insecteneters profiteren daar weer van mee. De biodiversiteit neemt dan als het ware vanzelf weer toe!

De gemeente Hoorn heeft via de Nederlandse bijenvereniging biologische zaden mengels ontvangen. Dus ouders en kinderen die willen helpen bij dit unieke project “neem een hark mee op weg naar een bloemrijke stad!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *