’Belang extra woningen groter dan dat van buurt’

Het belang van extra sociale huurwoningen in Hoorn is groter dan dat van protesterende buurtbewoners.
Die conclusie kon worden getrokken na het beluisteren van de raadscommissie van dinsdag. Gesproken werd over de bouw van een appartementencomplex op de plek aan de Nieuwe Steen, waar nu nog een schoolgebouw staat. Intermaris kocht het terrein van de gemeente Hoorn, die het weer van de Stichting Onderwijshuisvesting had gekocht.

De enige tegenstander van het plan, de Fractie Tonnaer, bestempelde dit als een ’duistere transactie’, iets wat volgens wethouder Ben Tap niet klopt en wat hij dan ook ’verre van zich werpt’. Ook vanuit andere fracties werd gesteld dat deze zogenoemde ABC-constructie zich gewoon in openbaarheid afspeelde.

Vrijwel alle partijen stelden dat Hoorn zit te springen om sociale huurwoningen en dat dit daaraan op een goede manier bijdraagt. Volgens Roy Drommel (GroenLinks) zijn er weliswaar buurtbewoners met bezwaren, maar zijn er meer mensen die het plan prima vonden, of die het helemaal niks uitmaakt.

De buurt heeft op zich niks tegen het bouwen van huizen op de plek van het voormalige schoolgebouw, maar ze vinden het plan vooral veel te groot. Ook vinden ze dat het plan voor huurwoningen niet aansluit bij de buurt, waar alleen maar koopwoningen staan.

De discussie bracht André van Beusekom (HOP) tot de oproep ’te stoppen met polariseren en het denken in hokjes en te werken aan gelijke kansen voor iedereen’. Dat kon Tap alleen maar onderschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *